Köpa stötvåg

Stötvågsutrustning – Försäljning

Stötvågsbehandling är ett erkänt komplement till den konservativa vården framför vid  allt olika smärttillstånd i  mjukdelsvävnader.  Allt fler vård- och rehabenheter köper idag stötvågsutrustning och här nedan presenteras utrustning som är vanligt förekommande på våra svenska kliniker.


DJO / Chattanooga stötvågsutrustning

UNNA DIG STÖTVÅGSUTRUSTNINGEN UTAN BEGRÄNSNINGAR!

DJO Global logga Chattanooga Stötvåg

 

 

Oavsett om du alltid är på kliniken eller behöver förflytta dig har vi utrustningen du behöver. Dessutom har vi medicinskt kunniga produktspecialister över hela landet, vilket gör att du alltid kan vara säker på att få kompetent rådgivning.
Chattanooga är ditt självklara val – även när det gäller stötvåg!

Kontakta våra produktspecialister på DJO Sverige för mer information.

Chattanooga Intelect RPW Stötvågsapparat Chattanooga RPW

Med en av marknadens bästa prestanda, 5 bars tryck och 21 Hz frekvens, är detta utrustningen för dig som värdesätter resultat. Lägg till den användarvänliga displayen med touchscreen och anatomiska bilder som gör det extremt enkelt att välja behandling och den innovativa ergonomiska designen så förstår du varför Intelect har blivit en favorit för många. Ramp Up funktion – Gradvis tryckstegring för bekväm behandling.

Stötvåg radiell Chattanooga Mobile II 1-5 barChattanooga Mobile RPW II

Vår mest kraftfulla radiella stötvåg i mobilt utförande!

Uppdaterad design med integrerat handtag, inbyggd större kompressor och med en vikt på 9kg ger en fantastiskt flexibel stötvåg. Enheten är lätt att ta med sig, t.ex mellan klinikerna eller idrottevenemangen. Den innehåller inga slitdelar vilket håller nere driftskostnaderna.

Skillnaden mellan Mobile RPW och den nya uppgraderade generationen Mobile RPW II – ”Power Edition” är framförallt prestandaökningnen; 1-5 Bar med 1-20 Hz (toppvärdet är beroende av vilken parameter du vill maximera).

Vibrationsenheten V-Actor® (extra tillbehör) sparar terapeutens händer genom att
ge patienten kraftig massage som har cirkulationsökande effekt.

Fokuserad stötvåg CHATTANOOGA F-SW  Fokuserad stötvåg Chattanooga F SW

Fokuserad stötvåg erbjuder hög precision vid behandling och har kapacitet att nå djupt, upp till 12cm vid maximal fokusering och energi. Detta ger dig andra, bättre behandlingsmöjligheter än med RPW (radiell stötvåg). Med Chattanooga F-SW bestämmer du som terapeut fokuspunktens djup genom 3 olika distanser vilket gör att du kan skräddarsy behandlingen efter patientens behov och skada.

Skillnaden jämfört med RPW är alltså att fokuserad stötvåg går djupare, mer precist och med mycket större kraft ner i vävnaden där all energi koncentreras till den s.k fokuspunkten. Den bryter ned olika typer av förkalkningar och ärrvävnader. Du kan även behandla traditionella indikationer för radiell stötvågsbehandling, som har sin största energimängd transcutant.

FÖRMÅNLIG LEASING!

Fördelaktig finansiering med bra leasingavtal kan ordnas. Kontakta våra produktspecialister för mer information.


MEDEMA / Storz Medical

Storz, radiell och fokuserad stötvågsutrustning

Medema stötvågsutrustning

Storz stötvåg logo

Medema erbjuder stötvågsutrustning från Storz Medical. Storz stötvågsapparater Masterpuls Ultra sätter en ny standard inom radiell stötvågsbehandling där styrningen kan skötas direkt från en innovativ och elegant handenhet. Apparaterna har en schweizisk, mycket snygg och prisvinnande design.

 • Både tryck och frekvens styrs direkt från den användarvänliga handenheten vilket gör behandlingen enkel och mer effektiv.
 • Kompressorn är tyst och integrerad i apparaten vilket gör den enkel att transportera om du vill ha apparaten med till en annan klinik, idrottslag eller hem.
 • Apparaterna är driftsäkra och användarvänliga.
 • Vid köp får du tillgång till Storz dokumentbank som hela tiden utökas med nya rön och forskningsrapporter.Storz Medical stötvågsapparater är populära på svenska mottagningar och uppskattas av vårdgivarna.

Kontakta Medema idag för ytterligare information rörande alternativen, en demonstration på kliniken samt attraktiva erbjudanden och finansieringslösningar.

Storz Masterpuls 100 (MP 100)

STORZ MASTERPULS 100 Ultra

MP 100 är en högpresterande radiell stötvågsapparat med upp till 21 Hz respektive 5 bar.

Generell information om Masterpuls MP 100 Ultra:

 • Radiell stötvågsapparat med en pneumatisk kompressor
 • Kompressorn är inbyggd och tystgående
 • Mobil och bärbar apparat
 • Handenhet med LED-display, som visar tryck, frekvens och antal slag
 • Tryck: 1-5 Bar (12 Hz/5,0 Bar, 16 Hz/4,5 Bar, 21 Hz/4 Bar)
 • Frekvens: 0-21 Hz
 • 3 st applikatorer ingår vid köp:
  R15 Standard, DI15 Gold depth och D20-S Standard Oscillator
 • En extra revisionssats ingår vid köp
 • 1 dags applikationskurs i stötvågsbehandling ingår vid köp

Storz Masterpuls MP50 stötvåg

STORZ MASTERPULS 50 Ultra

Generell information om Masterpuls MP 50 Ultra:

 • Radiell stötvågsapparat med en pneumatisk kompressor
 • Kompressorn är inbyggd och tystgående
 • Mobil och bärbar apparat
 • Handenhet med LED-display, som visar tryck, frekvens och antal slag
 • Tryck: 1-4 Bar (8 Hz/4,0 Bar, 11 Hz/3,4 Bar, 15 Hz/2,8 Bar)
 • Frekvens: 0-15 Hz
 • 3 st applikatorer ingår vid köp:
  R15 Standard, DI15 Gold depth och D20-S Standard Oscillator
 • En extra revisionssats ingår vid köp
 • 1 dags applikationskurs i stötvågsbehandling ingår vid köp

Fokuserad stötvågs Duolith SD 1 Ultra T-Top Storz

Storz Duolith SD1 T-Top Ultra

Duolith SD1 T-Top Ultra är en modern och nyutvecklad fokuserad stötvågsapparat.
Den patenterade teknologin med en elektromagnetisk cylinder ger en konstant hög energi, bättre driftsäkerhet och lägre revisionskostnader.
Den fokuserade behandlingen gör det enklare att behandla rätt behandlingsdjup. Man kan antingen behandla utan extra gelpad eller med någon av de två som ingår och som ger olika behandlingsdjup.
Både energi och frekvens styrs direkt från den nya handenheten ”Sepia” vilket gör behandlingen enkel och mer effektiv men framför allt mycket användarvänlig för terapeuten.

Generell information om Duolith SD-1 T-Top Ultra:

 • Fokuserad stötvågsapparat
 • Handenhet med LED-display, som visar energi, frekvens och antal slag
 • Energi: 0,01-0,55 mJ/mm2
 • Frekvens: 1-8 Hz
 • Fokuseffekt: 0-65 mm och terapeutisk effekt: 0-125 mm
 • 1 dags applikationskurs i stötvågsbehandling ingår vid köp

Grundkurs & fortsättningskurs Stötvågskurs hos Medema

Medema erbjuder utbildningar rörande handhavande och  praktisk kunskap om de vanligaste skadorna till avancerade indikationer, nya rön och behandling med både radiell och fokuserad utrustning. Medemas stötvågsutbildningar i pdf.

Kontakta Medema – Vi hjälper vi dig att finna rätt utrustning

Kontakta Medema idag för en demonstration på kliniken samt attraktiva erbjudanden och finansieringslösningar.

 


Stefan Ahnén AB / EMS – Swiss Dolorclast

EMS marknadsledande stötvågsutrustning – Swiss DolorclastStefan Ahnén erbjuder stötvågsutrustning från EMS högkvalitativa sortiment. Swiss DolorClast har använts vid de flesta vetenskapliga studier på området. EMS radiella stötvågsutrustning är klassad som medicinsk utrustning av FDA (US Food and Drug Administration).

Swiss DolorClast levererar mest energi från applikatorn av alla radiella stötvågsutrustningar på marknaden, viktigt för en effektiv och säker behandling.

Kontakta AlfaCare  för produktinformation samt attraktiva erbjudanden och finansieringslösningar.
Stotvag EMS Swiss DolorClast Smart

SWISS DOLORCLAST SMART 20

Smart apparaten är liten, lätt och flexibel och levereras med 1 st Evo Blue handenhet inklusive ett set med tre olika applikatorer och 1 st revisionssats. Frekvensval 4, 8, 12 eller 20 Hz. Inställbar pulsmängd upp till 2.500 pulser. Trycket är justerbart upp till 4 Bar som ger 0,18 mJ/mm2 effekt. Vagn med kabelhållare ingår. CE-märkt enligt MDD-direktivet.
Stötvågsbehandling utrustning EMS Master-Touch

SWISS DOLORCLAST MASTER TOUCH

Modell Master Touch är en stötvågsapparat med touchscreen som innehåller videofilmer, bilder, behandlingsförslag och medicinsk data. En kraftfull och effektiv radiell stötvågsutrustning.
Apparaten levereras med 1 st Evo Blue handenhet inklusive 3 st applikatorer och 1 st revisionssats. Frekvens 1-20 Hz. Trycket är justerbart mellan 1,5 – 4 Bar som ger 0,18 mJ/mm2 effekt. Vagn med kabelhållare ingår. CE-märkt enligt MDD-direktivet.
Stötvågsbehandlingsutrustning_SwissPiezoClast_EMS

SWISS PIEZO CLAST

Swiss PiezoClast är en apparat som kompletterar Swiss DolorClast för en ännu effektivare behandling. Det är en fokuserad stötvågsutrustning där man genom val av olika gelpads kan lokalisera rätt område och bestämma djupet på behandlingen. På applikatorn sitter det en mängd piezokristaller som via en hög spänning expanderar
och genererar en tryckpuls som fokuseras till behandlingsområdet. Studier har visat att fokuserad stötvåg lämpar sig mycket bra för behandling av förkalkningar, ärrvävnad, artros samt senskador som sitter vid infästningen mot ben. Det är även en utmärkt behandlingsmetod för att söka och behandla triggerpunkter. Behandlingen är betydligt tystare än radiell stötvågsbehandling. Piezo Clast levereras med en applikator för gelpads. Flera olika storlekar av gelpads ingår för variabelt penetrationsdjup från 5-40 mm. Frekvens 1-8 Hz. Intensiteten kan ändras mellan 1-20. Automatisk impulsräknare. CE-märkt enligt MDD-direktivet.

Kontakta AlfaCare – vi hjälper dig att finna rätt modell för din mottagning

Kontakta AlfaCare  för produktinformation samt attraktiva erbjudanden och finansieringslösningar.

 


HP Medical Sverige

 HP Medical, radiell och fokuserad stötvåg i en robust och prisvärd maskin.

HP Medical radiell och fokuserad stötvåg

HP Medical Sweden är ett dotterbolag till HP Medical i Wollerau, Schweiz och deras stötvågsutrustning har sedan många år använts på fysioterapikliniker runtom i Sverige. Utrustningen har tre olika huvuden där stötvågorna riktas antingen radiellt eller fokuserat ner i vävnaden. Djupet justeras genom de olika silikonkuddar som placeras mot handenheten. Stötvågsutrustningen kan kombineras med en ultraljudsmodul för samtidig ultraljudsskanning. Utvecklingen av programvaran sker kontinuerligt och HP Medical erbjuder gratis programaruuppdatering på din klinik.

Kontakta HP Medical  för produktinformation, demonstration och finansieringslösningar.
HP radiell och fokuserad stötvåg

HP Medical radiell och fokuserad stötvåg

Genom de tre handenheterna kopplade till samma maskin blir handhavandet enkelt. Maskinen ger både radiell och fokuserad stötvåg i önskad kraft och djup beroende på vilken handenhet och vilka silikonkuddar som används i kombination med inställningar på maskinen.
HP radiell och fokuserad stötvåg

 

Kontakta HP Medical för demonstration på din klinik.

Kontakta HP Medical  för produktinformation samt attraktiva erbjudanden och finansieringslösningar.